Med amerikanske kniplinger

posted in: Danmark, USA | 0

Her fandt jeg den

I Arizonas megavarme ørken ligger byen Tubac. En lille overmåde kunstnerisk og hippieagtig by, hvor flok slentrer rundt med store hatte eller sidder på verandaen i skyggen og får en iskold drik. Der er kunstbutikker og gallerier i overflod. Byen er virkelig “quaint”, som min amerikanske svigerinde ynder at sige om den slags små perler. Jeg er helt enig. Tubac er værd at rejse efter.

Vi boede på Tubac Country Inn. Selv siger de, at de er “en autentisk Tubac-oplevelse”. Og de må man give dem. Det var det. Alt fra indretning, omgivelser, mad, værter, atmosfære var helt perfekt Tubac-agtigt.

Jeg fandt en sten i sandet lige uden for bygrænsen. Solen bagte ned på alle overflader. Luften var varm, sandet var varmt – og stenen var varm. Jeg måtte bære den i det nederste af min sommerskjorte for ikke at brænde fingrene. Stenen kom i kufferten og med hjem til Danmark.

Et lag historie

Midt på Manhattan i New York ligger Chelsea Flea Market. Et gammelt udendørs marked med skønne, gamle ting og en masse skrammel. Her fandt jeg en stand med gamle broderier, hæklede ting og kniplinger. Damen i standen påstod, at nogle af de kniplinger, jeg havde valgt, var så gamle som fra 20-erne og 30-erne. Om det er sandt, ved jeg ikke, men det er da en god historie, at jeg fandt de gamle kniplinger på Chelsea Market i New York.

Stenen fra Arizonas ørken blev pakket ind i kniplinger fra Chelsea Market.

Stenen rejste tilbage til Amerika

Denne rejsesten tog jeg med til Amerika. Hotel Amerika, som ligger i Hobro – og her fik den en plads i parken. Meget passende, ikke sandt?

GemGem

GemGem

GemGem

Leave a Reply