Croeso i Gymru – velkommen til Wales

posted in: Danmark, Wales | 0

Lad det være sagt med det samme. Walisisk er komplet uforståeligt. Der er ikke mange ting, jeg genkender i det. Det lyder flot. Det ser flot ud på skilte. Men jeg kan ikke læse et vejskilt – jeg er nødt til at stave mig igennem det og det kan man jo ikke når, når man lige stryger forbi i sin lejede Renault – i venstre side af vejen.

Bynavn på walisisk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Er vi så enige om, at det ikke er et sprog for udenforstående turister, men kun for indfødte walisere? Lær hvordan det udtales her

Til gengæld er Wales så smuk, at det er til at græde over. En overmåde vellykket sammensmeltning af Barnaby og Game of Thrones. Man tror ikke sine egne øjne. Det kan ikke forklares, det skal opleves. Så tag afsted og nyd det.

Her skulle jeg selvfølgelig placere en sten. I nationalparken Snowdonia. Sådan lige i udkanten.

Stenen havde jeg med hjemmefra – hentet på stranden ved solnedgangspladsen i Gammel Skagen. Pakket ind i en hæklet flakon fra Danmissions genbrugsbutik i søndergade i Frederikshavn.

Leave a Reply